Artikler

Nakkesmerter

Lider du af nakkesmerter? Så er det noget de kan hjælpe dig med hos Viborg Osteopati & Fysioterapi. Der behandler de alle mulige former for nakkesmerter. Det er en af de hyppigste smerter hos personer og man mener at mellem 30 og 50% lider årligt af nakkesmerter. De fleste akutte nakkesmerter, men også kroniske nakkesmerter er udbredt. Nakkesmerterne kan komme af mange ting, f.eks. bare ved en forkert bevægelse. For nakken er nemlig designet og skabt til bevægelse, så derfor er det rigtig vigtigt at alle ledene i nakken, i musklerne, i nerve og bindevæv er bevægelige og afspændte, så sikre man bedst at blodet, nerverne og lymfevævet nemt og frit kan løbe igennem de områder som de nu engang forsyner.
Den hyppigste og mest almindelige årsag til nakkesmerter, er simpelthen muskelspændinger. For de fleste med kontorstilling og stille siddende job, kender nok alle til dette problem. Og det skyldes simpelthen dårlig arbejdsstillinger eller for meget stillesidende arbejde. Og det er ganske enkelt fordi man ikke får bevægede sig nok i løbet af dagen og nærmest sidder i samme position for længe. Så får kroppen og blodet ikke det flow, som den har brug for, for at være bevægelse og blodet kan løbe ordentlig rundt i kroppen. Til det vil det være en god idé at lave lidt øvelser hver dag, for at der ikke skal opstå nakke smerter, så man i stedet forebygger det lidt. Hos Viborg Osteopati & Fysioterapi bliver dette behandlet med lidt øvelser og massage, for at få løsnet lidt op i den nakkestivhed der måtte være kommet igennem længere tids stillesidende arbejde. 
Hold i nakken, kan også være et problem og læner sig lidt op af muskelspændinger i nakken. Behandlinger også her mobiliserende øvelser samt massage, så musklerne bliver afslappet og blodet igen kan strømme frit igennem og op til hovedet. 

Similar Posts