Artikler

Spisebordsstolens materialer

En spisebordsstol kan komme i mange forskellige størrelser, former, farver, materialer og designs. Materialerne er det centrale i spisebordsstolen og det som lægger grundlaget for dets andre nuancer og udformninger. Hvilke materialer, som de forskellige møbeldesignere anvender til deres spisebordsstole er vidt forskellige og årsagen til deres valg kan både være med udgangspunkt i materialets farver, men også hvor nemt det er at arbejde med materialet og hvor fleksibelt det er.

Blandt de forskellige materialer, som der bliver anvendt til spisebordsstole, der kan man nævne Stof, Egetræ, Flet, Velour og Læder.

 

Spisebordsstole i Stof

Spisebordsstole i stof kan være helt fantastiske og unikke i deres designs. Stof giver nemlig designeren en helt række nye muligheder ift. både formgivning og udformning af spisebordsstolen. Han kan vælge at beklæde stoleryggen i stof, stolesædet i stof eller benene i stof. Selvom du måske tænker, at man sjældent finder spisebordsstole, hvor benene er beklædt med stof, så hænder det oftest ved at der er tale om stole, hvor hele stolen er beklædt med stof og altså ikke kun benene. 

En af de stoftyper, som er yderst populære til spisebordsstole, er velour. Velour spisebordsstole udarter sig fantastisk på møbler og kommer i et væld af farver og styrkeniveauer. Kvaliteten spænder nemlig vidt og bredt inden for velour. Det er specielt designvirksomheder såsom Gubi og Trendyfour Living, der gør sig i stole, som er beklædt med velour.

Hvis du er i tvivl om en af dine spisebordsstole er med velour eller en anden stoftype, så kan det anbefales, at du mærker på det. Velour føles nemlig meget anderledes end andre klassiske stoftyper og det er oftest herved, at du vil kunne genkende stoftypen. Ligeledes har velour også en helt speciel glans, som udmærker sig.

 

Spisebordsstole i Læder

Læder klæder spisebordsstole rigtig godt og kan give dem et særligt eksklusivt udseende. Ligesom for velour, så er læder et yderst delikat materialer og som kan komme i mange forskellige kvaliteter. Det kan anbefales, at du leder efter læder til dine spisebordsstole i en ekstra høj kvalitet, da det vil kunne holde igennem mange år og mange generationer. Det kan godt betyde noget for prisen, og det er en god tommelfingerregel at de dyrere spisebordsstole i læder også har en længere holdbarhed og en bedre kvalitet.

Du vil ofte finde læder spisebordsstole i banker og hos advokatfirmaer, da de ønsker at indrette deres kontorer med prestige og overlegenhed. Det betyder ikke, at læder ikke kan være indbydende og varmt, men det forbindes oftest med det modsatte. Der findes også nogle lædertyper, som du kan holde dig fra i forhold til dine spisebordsstole. Det vil være ting som koskind og fåreskind, da det kan virke mindre eksklusivt og vil blive grimt over tid, hvis du påfører det en masse slid.

Uanset hvilken type materiale, som du vælger til dine spisebordsstole, så skal du huske at vedligeholde det. Møbler bliver slidte over tid og spisebordsstole i stof eller spisebordsstole i læder er ingen undtagelse. Der findes et stort udvalg af plejeprodukter og nogle af dem er dedikerede til velour og nogle virker specifikt bedre til andre stoftyper. Husk at rådføre dig i butikken inden du vælger dine pleje og vedligeholdelsesprodukter til dine møbler. 

Similar Posts