Artikler

Guide – det skal du vide om uro i benene

Rigtigt mange dansker bøvler hver dag med uro i benene. Dette er i de fleste tilfælde ikke en farlig sygdom, men det kan dog være yderst ubehageligt. Er du en af dem, der døjer med uro i benene? Så læs med herunder, hvor du får en guide med alt det, du skal vide om uro i benene. Måske vil du blive overrasket! Læs blandt andet om, hvad der kan forsage uro i benene.

Hvad kan uro i benene skyldes?

Uro i benene kan skyldes flere forskellige ting. I de fleste tilfælde forekommer uro i benene dog, når hele kroppen er stresset. Når kroppen er stresset, forhøjes blodtrykket, og dette kommer oftest til udtryk i benene. Kroppen udløser disse stressfaktorer, fordi den går i alarmberedskab. Uro i benene kan altså være kroppens måde at fortælle dig, at den er stresset, angst eller blot utilpas. En anden grund til uro i benene kan være generelt ubehag i kroppen. Dette kan eksempelvis forekomme, når du er syg, og kroppen ikke helt kan finde ud af, hvordan den skal reagere. Der er derfor ingen grund til panik, hvis du føler denne slags uro i benene.

Hvad kan løse uro i benene?

Der findes ingen kur eller medicin mod uro i benene, og der er som tidligere nævnt derfor ingen grund til panik, hvis du føler uro i benene. Det er nemlig sjældent en alvorlig tilstand eller sygdom. Er du dog bekymret for, om det du føler i benene, er normalt eller ej, er det altid en god ide at søge læge. Døjer du meget med angst og bekymringerne i hverdagen, kan det desuden være en god ide at tale med en psykolog. Denne angst kan nemlig være grunden til, at du mærker uro i benene og kroppen generelt.

Hvordan føles uro i benene?

Uro i benene kan være svært at beskrive, da det kan være anderledes fra person til person. Mange oplever du uro i benene som, at kan være svært at holde benene stille og i ro, det føles yderst ubehageligt, og kan til tider føles som en krible eller stikken under huden. Nogle oplever disse symptomer værre en andre. Det er dog som tidligere nævnt meget normalt at føle uro i hele kroppen, hvis man er bekymret, spændt, stresset eller bange. Uro i benene, og kroppen generelt, kan være kroppens måde at alarmere dig på. Du skal derfor altid lytte til din krop og dens signaler.

Similar Posts