Artikler

Få hjælp til dine rygsmerter

Smerter i ryggen

Knap en million mennesker døjer årligt med rygsmerter i Danmark og hovedpine er sammen med rygsmerter den hyppigste årsag til fravær fra arbejde og uddannelse.

 

14% af sygemeldinger kommer udelukkende fra migræne mens 80% årlig angiver at være hæmmet af hovepine og nakkesmerter i sådan en grad at der er behov for behandling i form af medicin eller manuel behandling.

 

Din Kiropraktor Østerbro kan hjælpe

Ryg og nakkesmerter er foruden sygemeldinger et stort problem for mange danskere, da smerter og gener til ryg og nakke påvirker den enkeltes livskvalitet.

 

Heldigvis er der en faggruppe som især er rustet til at hjælpe. Din Kiropraktor har modsætning hvad de fleste måske ved en uddannelse sideløbende med lægerne i Odense og er derfor godt klædt på til at undersøge, behandle samt vejlede dig ifht dine ryg og nakkesmerter.

 

Kiropraktorerne har desuden uddannelse inden for træning og genoptræning og kan derfor hjælpe dig med at lægge en langsigtet plan for undgåelse af smerter og gener fremadrettet.

 

Aktiv hvile

Det er vigtigt at ryggen ikke skånes for meget og selv i akutte perioder med svære smerter i ryg eller nakke er det vigtigt at ryggen holdes i gang inden for det den tillader. Begrebet ”aktiv hvile” er derfor meget dækkende for akutte periode, da der i begrebet også ligger at man skal huske at holde sig aktiv inden gene grænsen. Ryggen går ikke i stykker at blive brugt, men den skal til gengæld også bruges med fornuft, da den ellers godt kan give anledning til smerter og gener i perioder. Din ryg er dog stærk og kan holde til meget.

 

Efter episoder med ryg og nakkesmerter er det vigtigt at du genoptager normal aktivitet og forsøger at komme i gang med aktivitet / motion inden for hvad kroppen tillader. Ofte er en stille og rolig fremgang / progression med hensyntagen til hvad kroppens signaler siger den bedste strategi. Din Kiropraktor kan hjælpe dig med at lægge plan for tilbagevendelse til normal aktivitet eller sport.

 

 

 

Behandling af rygsmerter hos Kiropraktor

Rygsmerter er som os mennesker forskellige og der er derfor ikke to forløb som er ens. Behandling både under akutte episoder men også efter den akutte smerte er overstået afhænger af flere faktorer, herunder alder, fysiske formåen, ambition samt lyst/mulighed for implementering af planen. I den akutte fase handler behandlingen og øvelser meget om at begrænse smerten og få dig hurtigt tilbage til bedre niveau. Når den akutte smerte er overstået, kan det ofte være en god ide især ved tilbagevendende rygproblemer at kigge i forebyggende tiltag.  

 

 

 

 

Få hjælp til dine rygsmerter i dag – book tid hos Din Kiropraktor på Østerbro i dag.

 

 

 

 

 

Similar Posts